Akácméz

400Ft3 600Ft

Jelenlegi időszakban, úgy gondolom elengedhetetlen a valódi vitamin, ásványianyag pótlás. Mindegy, hogy milyen formában, de fel kell erősítenünk immunrendszerünket a baktériumok, vírusok ellen.
Minőségi magyar akácméz, családi méhészetünkből.

Leírás

Az akácméz és a szervezetünk!

 

Torokgyulladás!

Mindannyian megtapasztaltuk már a fent említett betegséget. Tünetei köhögés, nyelési nehézségek, torokban érezhető kaparó érzés. Erre a felső légúti megbetegedésre nyújt megoldást az akácméz. A mézben található vitaminok, ásványianyagok gyulladáscsökkentő hatással bírnak.
Fertőtlenítő hatása a benne található robinin-nek, akacin-nek köszönhető.

 

Az akácméz további előnyei!

Jó tulajdonságai közé sorolható még, hogy gyomorsav túltengésre is hatásos, valamint gyümölcscukortartalma miatt májregeneráló hatása is van. Izomlázitó hatása miatt sportolók is előszeretettel fogyasztják.

 

Konyhában, vagy inkább kamrában?

Konyhában a méz tudjuk, hogy süteményekbe, teákba és főételekbe kerül bele. De mi a helyzet a mézzel a kamrába? Nos hát a pálinkába is akácmézet szoktak rakni. Édeskés ízt, és egyedi szint ad az italnak.

 

Fehérakáca növény!

Latin neve: robinia pseudoacacia

 

Nektármirigy!

A fehérakác pillangós virágú nektármirigye a magház közelében van. Két falkás, a méh tehát a porzók csatornájába férhet szipókájával.

 

Nektár!

értékes sürű 55-60% cukortartalmú. Főképpen a méheknek kedves nádcukor van benne.

 

Akácméz!

Nagyon halvány aranysárga színű, sokszor kissé zöldes árnyalatú, gyenge zamatú. Későre kristályosodik sokszor csak évek múlva. Magyarországon minden más méznél többre becsülik. Kivitelünk is jelentős szokott lenni.
Kései kristályosodása miatt a méheknek legjobb téli táplálék.

 

Méhészeti jelentősége!

Megbecsülhetetlen. Az akác virágzásának és mézelésének kezdetét a méhészek leginkább a következőképpen próbáljak megjósolni:
1. a virágok az ág rügyeinek fakadásától kb. 5 hét múlva kezdenek bontakozni kb. hat hét múlva indul mega jó mézelés.
2. ha a virágbimbós fürtöcske 3cm hosszú virágzásig még kb. 2 hét van ez természetesen csak nagyjából találhat.
Az akácvidékek más időben virágoznak. A méhészek korai akácos vidékről a méz elszedése után kései akácos területre szállítják a méheiket. Valamint ott is termelnek.
Az akáca némelyik évben kétszer virágzik, a második virágzás nem mézel. van folyton virágzó fajta is az évről évre hosszú ideig virít. Akad közte mézelő is, de nektárjának cukor értéke rendes akácvirágzás utáni időben harmadára-nyolcadára hanyatlik.

Még több akácméz aszalt gyümölccsel

Még több méz

 

További információk

Tömeg 0,9 kg
Kiszerelés mérete

900g, 500g, 150g, 65g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Akácméz” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.