Barion Pixel

Gesztenyeméz

600Ft6 000Ft

A Gesztenyeméz egy különleges természetes méz, mely magas ásványianyag-tartalommal rendelkezik. Jótékony hatásai közé tartozik a vérszegénység, kimerültség és étvágytalanság elleni küzdelem, valamint a szív- és érrendszeri problémák megelőzése. Pikáns íze miatt ideális húspácokhoz és tésztákhoz. Fontos megjegyezni, hogy szobahőmérsékleten tároljuk, és alacsony hőmérsékletű italokba keverjük.

Cikkszám: N/A Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

A gesztenyeméz fogyasztása kiválóan segíthet a vérszegénység, a kimerültség és a legyengült állapot, valamint az étvágytalanság ellen. A rendszeres gesztenyeméz fogyasztása megelőzheti a trombózisok kialakulását, és hatékonyan enyhítheti a visszértágulatokat. Ez a természetes készítmény külsőleg is alkalmazható visszértágulatnál és érgyulladásnál.

 

gesztenyeméz

gesztenyeméz

 

 

Gesztenyeméz Jellemzői!

 

A gesztenyeméz a szelídgesztenye virágából származik, és kiemelkedően magas ásványianyag-tartalommal rendelkezik. Színe borostyánsárgától sötétbarnáig terjed, illata pedig a gesztenyevirágét idézi, míg íze enyhén kesernyés és karakteres.
Ezt az egyedi mézfajtát érdemes kóstolni mindazoknak, akik egyedi ízekre vágynak.

 

Jótékony hatások:

 

Segít a vérszegénység, kimerültség, legyengült állapot és étvágytalanság ellen.
Rendszeres fogyasztása megelőzi a trombózisok kialakulását és enyhíti a visszértágulatokat.
Érgyulladásnál külsőleg is hatékony.
Szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát csökkentheti.

 

Fogyasztási javaslatok:

 

Önmagában napi 2-3 kiskanállal fogyasztva vagy ízesítőként használva.
Szintén külsőleg alkalmazható visszértágulatnál és érgyulladásnál.
Pikáns íze miatt kiváló húspácokhoz, tésztákhoz és sültekhez.

További információk:

A gesztenyeméz kizárólag szelídgesztenye nektárjából készül, és magas fruktóztartalma miatt lassan kristályosodik. A mézet napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten érdemes tárolni, és fontos megjegyezni, hogy a méz kizárólag 45°C-os vagy alacsonyabb hőmérsékletű italokba tegyük.

Az egyedülálló gesztenyeméz rendkívül sokoldalúan felhasználható és számos jótékony hatással rendelkezik, így érdemes kipróbálni és beépíteni az étrendbe a természetes gyógyító erő miatt.

 

 

 

Gesztenyeméz vásárolható Budapest 17. kerületében, Illetve GLS futárszolgálattal házhozszállítás is kérhető.

 

 

 

A Szelídgesztenyefa

 

szelídgesztenyefa

szelídgesztenyefa

 

A szelídgesztenye, más néven szelídgesztenyefa (Castanea sativa), a bükkfafélék családjába tartozó, gyors növekedésű fafaj. Nevezik még édes gesztenyének, európai vagy jóféle gesztenyének is, de termőhelyein egyszerűen gesztenyefaként ismerik.

 

Származás és élőhely:

A szelídgesztenye Délkelet-Európa párás völgyeiből származik, és már a történelmi időkben elterjedt szerte Európában. A rómaiak sokfelé telepítették ehető termése miatt, mely fontos táplálékuk volt. A Brit-szigetekre és a Kárpát-medencébe is rómaiak által került, például a Börzsöny déli lejtőin és a Naszály alján is találhatók zöldellő szelídgesztenye-ligetek. Sok helyen kivadult a termesztésből.

 

Magyarországi elterjedése:

Hazánkban a jelentősebb szelídgesztenyeültetvények, leginkább fenyőkkel együtt, az Alpokalján találhatók. A szelídgesztenye fajták jól reprezentálják a főbb hazai termesztőtájakat, például az Alpokalját, a Dél-Dunántúlt és Észak-Magyarországot. További területeken is megfigyelhető a szelídgesztenye előfordulása, például a Soproni-hegységben és a Kőszegi-hegységben.

 

Keresztezési munka:

Hazánkban eddig nem folyt tudatos keresztezési munka a gesztenyében, de külföldön, mint például Franciaországban, Olaszországban, Romániában, az Egyesült Államokban és Japánban, végeznek ilyen tevékenységet. Ezek a keresztezések elsősorban fajtakeresztezésekre irányulnak, a rezisztens fajták előállítása érdekében.

 

További termelői mézek ide kattintva elérhetők!

 

 

 

 

További információk

kiszerelés mérete

65g, 150g, 280g, 900g, 500g