Barion Pixel

Mézharmat méz

500Ft4 000Ft

Fedezd fel az egyedülálló mézharmat mézet másnéven fenyőmézet, melyet különleges rovarok által gyártott édes váladékból nyernenk méheink.
Gazdag íze és jótékony hatásai miatt ideális választás.
Szerezz be most, hogy élvezd az erdei fák titkos édességét és a természet erejét, amelyet a mézben megtalálhatsz. Legyél része ebben az ízletes és egészséges élményben!

Cikkszám: N/A Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

Mézharmat Méz
Fenyőméz

 

 

Mézharmat Méz – Szervezetre Gyakorolt Hatásai és Vitaminok

 

Szervezetre Gyakorolt Hatásai:
A Mézharmat (erdei) Méz számos jótékony hatással bír a szervezetre, köszönhetően magas ásványi anyag tartalmának és természetes összetételének. Ezek közé tartozik:

Immunrendszer erősítése: A mézben található antioxidánsok és vitaminok segíthetik az immunrendszer működését, így hozzájárulhatnak a betegségek elleni védekezéshez.
Gyulladáscsökkentő hatás: Az antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságok révén segíthet a gyomor- és bélrendszeri panaszok enyhítésében, valamint a légúti problémák kezelésében.
Energiaszint növelése: A méz könnyen felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, amelyek gyorsan energiát szolgáltathatnak a szervezetnek, így hozzájárulhatnak a fizikai és mentális teljesítmény növeléséhez.

Vitaminok és Ásványi Anyagok:
Bár a mézharmat magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, és jellemzően többféle vitamin is megtalálható benne, az összetétel változhat az adott termék és a gyűjtés helyszíne szerint. Általában a mézben megtalálható ásványi anyagok közé tartoznak a vas, cink, magnézium és kálium. Vitaminok közül pedig a B-vitaminok, C-vitamin és kisebb mennyiségben A-vitamin is megtalálható a mézben.

Fontos megjegyezni, hogy a vitamin- és ásványi anyagtartalom változhat a termék típusától, az adott méhészet gyakorlatától és a gyűjtés helyszínétől függően. Azonban általánosságban elmondható, hogy a Mézharmat (erdei) Méz rendkívül gazdag tápanyagokban és jótékony hatásokban gazdag.

 

 

 

 

 

A mézharmat méz Forrás és Gyűjtés!

 

Az egyedi és különleges Mézharmat (erdei) Mézet a méhek nem virágok nektárjából, hanem a levél tetvek édes váladékából, azaz a mézharmatból gyűjtik. A levéltetvek, levélbolhák, fedelesszárnyúak és kabócák által előállított mézharmat az erdőkben található nem virágzó fákról, például a fenyőfélékről, származik.

 

 

Mézharmat Méz Gyűjtés Ideje!

 

Az erdei méz, mézharmat és édesharmat méz gyűjtése általában kora nyáron történik. Megfelelő időjárási körülmények között, általában júniusban vagy júliusban, amikor a méhek aktívak és a mézharmat termelése is folyamatban van, a gyűjtésre a legalkalmasabb időszak.

 

Mézharmat Növényi Forrás!

Az erdei méz, mézharmat és édesharmat méz gyűjtése során elsősorban olyan nem virágzó fákról származó mézharmatot használnak fel, mint például a fenyőfélék,  emellett más fafajták, mint például a juharfa, jegenyefenyő vagy lucfenyő is szolgálhatnak alapanyagként az erdei mézek készítéséhez.

 

Gyűjtési Módszer és Minőség!

A Mézharmat (erdei) Méz kizárólagos gyűjtési módja biztosítja a termék egyedülálló ízét és aromáját. A méhek által összegyűjtött mézharmatnak köszönhetően ez a méz sötét színű és markáns ízű, amely egyedi karakterrel bír. A gyűjtés során a termelési körülmények és minőség ellenőrzése kiemelt fontosságú, hogy a végtermék a legmagasabb minőséget képviselje.

 

 

Mézharmat Felhasználási Javaslatok!

A Mézharmat Mézet leginkább önmagában, csemegeként ajánljuk fogyasztani, azonban kiválóan illik reggelikhez, például kenyérre kenve vagy teában fogyasztva. Az erdei méz kiválóan erősíti a tea aromáját és gyógyhatásait, hozzáadva egy különleges ízt az italhoz.

 

 

mézharmat

mézharmat

 

További termelői mézek ide kattintva elérhetők

 

 

Mi is az a mézharmat?

A mézharmat egy cukortartalmú váladék, melyet különféle félfedelesszárnyú rovarok, például levéltetvek és pajzstetvek termelnek. Ezek a rovarok a növények rostcsöveiből szívják a nedvességet, majd a felesleget mézharmat formájában választják le.

További információk

kiszerelés mérete

65g, 150g, 280g, 500g, 900G