Barion Pixel

Vegyes Virágméz

1 800Ft2 800Ft

A vegyes virágméz összetétele évszakonként és tájanként mindig más. Vegyes mivoltából következik, hogy sokféle cukrot, szerves savat, illóolajat és ásványi elemet tartalmaz, ami fokozza kedvező élettani hatásait. A tavaszi vegyes virág méz, amely gyümölcsfákról és a kerti virágokból származik. Ezt a mézet nagyrészt barack-, alma-, szilva-, körte-, megy- és cseresznyefákról gyűjtik össze a méhek.
Erősíti a szervezet védekező-rendszerét.
Hajlamos a kristályosodásra ez természetes folyamat, ugyanúgy tartalmazni fogja a folyékony méz gazdag ásványi anyag és vitamin tartalmát

Leírás

Vegyes virágméz!

 

Amikor a méhek különböző virágú színes réteken, kertekben, vagy ha a méhész ritkábban perget, és a különböző eredetű nektárok keverednek azt hívjuk vegyes virágméznek. Vegyes mivoltából adódóan sokféle virágport, cukrot, illőolajat, savat, ásványi anyagokat tartalmaz, amik fokozzák kedvező élettani hatásait.
Magyarországon a méhek több mint 600 növényfaj iránt érdeklődnek. Ilyen sokféle növény a legnagyobb botanikuskertekben sincsen. A magyar méhészek egy szezon alatt több mint 50-60 különböző növény termékeivel találkoznak. A vegyes virágméz ennek megfelelőlen sokkal gazdagabb és változatosabb ásványianyagokban, illóolajokban, mint a fajtamézek. A vegyesvirágméz minden hol más és más. Függ az időjárástól az adott területnek, és függ terület fekvésétől is.

 

 

Vegyes virágméz gyűjtése, tartalma!

 

A mézet értékes mezei virágokról, erdőszélekről, gyógynövényekről, gyümölcs, fűz, vadmeggy, galagonya, vadrózsa, és akácvirágáról gyűjtik, a szorgalmas méhek. Emiatt beltartalmilag kiváló méznek számít. Szakemberek szerint a virágméz a legértékesebb mézek közé tartozik. Mivel a természetgyógyászatban is különféle növényekről származó nektár révén a méz hatásterülete is kiszélesedik.

 

 

Vegyes virágméz tulajdonságai!

 

A méz színe halványabb színtől egészen a sötétbarnáig terjed, és ez függ a benne lévő mézek összetételétől. Sokféle növényről származó méz változatos, és a mézek közül az egyik legfinomabb aromával párosul. Érzékeny gyomrúak is fogyaszthatják. Hajlamos a kristályosodásra. Natúr fogyasztásra, és sütemények készítésére is kiválóan alkalmas.

Hatásai!

Fertőtlenítő hatású.
Szervezeterősítő, összetett hatású.
Sebgyógyításra kiváló.
Bőrápoló hatású

Méhlegelők!

A méhlegelők azok a növények amik virágport, nektárt nyújtanak a méheknek. Ezek között vannak olyanok, amiket csak a virágporukért járnak a méhek, nektárt nem is választanak ki, mint például a mák, kukorica, egyes mustárfajták, fenyő. Olyanok is vannak, amik csak nektárt termelnek leveleik rágási, sérült felületein, vagy virág nélküli nektármirigyekben. Nektártermelő az a növény, aminek a szárán 10-80 százalékos cukortartalmú nedvet választ ki. A legtöbb növény nektárt, és virágport is termel. Valamint vannak olyan növények melyeknek a rügyeiről ragasztóanyagot, propoliszt termelnek a méhek.

Vegyes virágméz

 

 

A Vegyesvirág méz Budapest 17 kerületében saját kezűleg átvehető, vagy házhoz szállítva megrendelheti az ország egész területén!

 

 

Magyarországon termelt vegyesvirág méz

 

 

A Magyarországon termelt vegyesvirág méz egy olyan mézfajta, amelyet a méhek különböző virágok nektárjából gyűjtenek össze. Ez azt jelenti, hogy a vegyesvirág méz íze és színe változó lehet, attól függően, hogy milyen virágok nektárját gyűjtötték össze a méhek. Általában azonban a vegyesvirág méz enyhén gyümölcsös ízű és aranyszínű.

A Magyarország különböző területein a vegyesvirág méz összetétele és íze is változó lehet, mivel különböző növények virágai állnak rendelkezésre a méhek számára. Azonban a Magyarországon termelt vegyesvirág méznek általában van egy jellegzetes, enyhén édeskés íze és aromája.

A vegyesvirág méz egészségügyi előnyei között szerepel, hogy gazdag antioxidánsokban, enzimekben és vitaminokban. A méznek hagyományosan gyulladáscsökkentő, antibakteriális és sebgyógyító hatásai is vannak, és gyakran használják a köhögés és torokfájás enyhítésére.

Összességében a Magyarországon termelt vegyesvirág méz egy finom és egészséges mézfajta, amely sokféle virág nektárjától származik, és gazdag tápanyagokban és antioxidánsokban.

 

 

Vegyesvirág méz tárolása kristályosodása

 

 

A vegyesvirág méz hosszú ideig eltartható, ha megfelelően van tárolva. Ideális körülmények között a méz szobahőmérsékleten és száraz, sötét helyen tárolható, például egy szekrényben vagy kamrában. Fontos azonban, hogy a méz ne legyen közvetlenül a napfénynek vagy a hőforrásoknak kitéve, mert ezek a tényezők csökkenthetik a méz minőségét és tartósságát.

A vegyesvirág méz hajlamos a kristályosodásra, különösen, ha hűvösebb környezetben tárolják. Ez egy természetes folyamat, amely akkor következik be, amikor a mézben lévő cukrok kristályokat képeznek. A kristályosodás nem befolyásolja a méz minőségét vagy ízét, de a méz állaga vastagabbá válhat.

Ha a vegyesvirág méz kristályosodik, akkor egyszerűen fel kell melegíteni, hogy újra folyékony állapotba kerüljön. Ehhez tegyük a méz üvegét egy meleg vízzel teli edénybe, majd hagyjuk állni néhány percig, amíg a melegítés hatására a kristályok felolvadnak és a méz ismét folyékony állapotba kerül.

Fontos azonban, hogy a mézet ne melegítsük túl, mert az a mézben lévő értékes tápanyagokat és enzimeket károsíthatja. A mézet mindig csak enyhén melegítsük fel, és ne hagyjuk az üveget forró vízben vagy tűz közelében állni.

Összességében a vegyesvirág méz hosszú élettartamú és egyszerűen tárolható. Ha kristályosodik, akkor egyszerűen fel kell melegíteni, hogy újra folyékony állapotba kerüljön.

 

 

 

Vegyesvirág méz fajtái

 

 

A vegyesvirág méznek többféle változata létezik, attól függően, hogy melyik régióban vagy országban gyűjtötték össze a méhek a nektárt. Az alábbiakban felsorolok néhány népszerű vegyesvirág mézfajtát:

  1. Magyar vegyesvirág méz: Magyarország egyik legismertebb mézfajtája, amelyet a méhek az ország különböző területein található virágok nektárjából gyűjtenek össze. Az íze és színe változó lehet, attól függően, hogy milyen virágok nektárját gyűjtötték össze a méhek.
  2. Svájci vegyesvirág méz: Svájcban a méhek a hegyekben és a völgyekben található virágok nektárjából készítik a vegyesvirág mézet. Ez a méz enyhén gyümölcsös ízű és aranyszínű.
  3. Francia vegyesvirág méz: Franciaországban a méhek a búzamezők, napraforgóföldek és gyümölcsösök környékén található virágok nektárjából gyűjtik össze a mézet. Ennek eredményeként a francia vegyesvirág méz enyhén virágos és édeskés ízű.
  4. Olasz vegyesvirág méz: Olaszországban a méhek a citrusfélék, az olajfák és a ligetek környékén található virágok nektárjából készítik a vegyesvirág mézet. Az olasz vegyesvirág méz enyhén citrusos ízű és aranyszínű.

Ezek csak néhány példa a különböző vegyesvirág mézfajtákra, és az ízük és összetételük változhat a helyi növényzet és a környezeti tényezők függvényében. Mindazonáltal, a vegyesvirág méz általában egy finom és egészséges mézfajta, amely sokféle virág nektárjától származik.

 

 

Termelői méz előnyei

 

 

A termelői méz, vagyis a kisüzemi méz, számos előnnyel jár a nagyüzemi mézzel szemben. Az alábbiakban felsorolok néhány előnyét:

  1. Magas minőség: A termelői méz általában magasabb minőségű, mint a nagyüzemi méz, mivel a méhek csak egy adott területen található virágok nektárját gyűjtik össze, így a méz összetétele is változó lehet. Ez az egyediség és változatosság nagyon értékes, és sokan úgy vélik, hogy a termelői méz íze és minősége jobb, mint a nagyüzemi mézé.
  2. Helyi termék: A termelői méz helyi termék, amelyet a környékbeli növényzetből és virágokból gyűjtenek össze. Ennek köszönhetően a termelői méz általában frissebb, és tartalmazhat olyan egészségre jó ható anyagokat, amelyek csak az adott területen találhatóak meg.
  3. Tisztaság: A termelői méz általában kevésbé feldolgozott, mint a nagyüzemi méz, és nem tartalmaz adalékanyagokat vagy mesterséges édesítőszereket. Emiatt a termelői méz tisztább, természetesebb és egészségesebb lehet.
  4. Támogatja a helyi gazdaságot: A termelői méz vásárlása helyi gazdák és méhészek támogatását jelenti, ami segíthet a helyi gazdaság növekedésében és erősítésében.
  5. Fenntarthatóbb termelés: A termelői méz általában fenntarthatóbban termelődik, mint a nagyüzemi méz, mivel a méhész általában kevésbé használ vegyszereket, és kevésbé terheli a környezetet.
  6. Ízletes és egészséges: A termelői méz nem csak ízletes, de egészségre is jó hatással lehet, mivel tartalmazhat antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat.

Összességében a termelői méz számos előnnyel jár a nagyüzemi mézhez képest, és érdemes kipróbálni, ha elérhető a környékeden.

 

 

Még több méz

Még több fajtaméz

További információk

Tömeg 0,9 kg
Kiszerelés mérete

900g, 500g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Vegyes Virágméz” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük