Vegyes Virágméz

1 200Ft2 100Ft

A vegyes virágméz összetétele évszakonként és tájanként mindig más. Vegyes mivoltából következik, hogy sokféle cukrot, szerves savat, illóolajat és ásványi elemet tartalmaz, ami fokozza kedvező élettani hatásait. A tavaszi vegyes virág méz, amely gyümölcsfákról és a kerti virágokból származik. Ezt a mézet nagyrészt barack-, alma-, szilva-, körte-, megy- és cseresznyefákról gyűjtik össze a méhek.
Erősíti a szervezet védekező-rendszerét.
Hajlamos a kristályosodásra ez természetes folyamat, ugyanúgy tartalmazni fogja a folyékony méz gazdag ásványi anyag és vitamin tartalmát

Leírás

Vegyes virágméz!

Amikor a méhek különböző virágú színes réteken, kertekben, vagy ha a méhész ritkábban perget, és a különböző eredetű nektárok keverednek azt hívjuk vegyes virágméznek. Vegyes mivoltából adódóan sokféle virágport, cukrot, illőolajat, savat, ásványi anyagokat tartalmaz, amik fokozzák kedvező élettani hatásait.
Magyarországon a méhek több mint 600 növényfaj iránt érdeklődnek. Ilyen sokféle növény a legnagyobb botanikuskertekben sincsen. A magyar méhészek egy szezon alatt több mint 50-60 különböző növény termékeivel találkoznak. A vegyes virágméz ennek megfelelőlen sokkal gazdagabb és változatosabb ásványianyagokban, illóolajokban, mint a fajtamézek. A vegyesvirágméz minden hol más és más. Függ az időjárástól az adott területnek, és függ terület fekvésétől is.

 

Vegyes virágméz gyűjtése, tartalma!

A mézet értékes mezei virágokról, erdőszélekről, gyógynövényekről, gyümölcs, fűz, vadmeggy, galagonya, vadrózsa, és akácvirágáról gyűjtik, a szorgalmas méhek. Emiatt beltartalmilag kiváló méznek számít. Szakemberek szerint a virágméz a legértékesebb mézek közé tartozik. Mivel a természetgyógyászatban is különféle növényekről származó nektár révén a méz hatásterülete is kiszélesedik.

 

Vegyes virágméz tulajdonságai!

A méz színe halványabb színtől egészen a sötétbarnáig terjed, és ez függ a benne lévő mézek összetételétől. Sokféle növényről származó méz változatos, és a mézek közül az egyik legfinomabb aromával párosul. Érzékeny gyomrúak is fogyaszthatják. Hajlamos a kristályosodásra. Natúr fogyasztásra, és sütemények készítésére is kiválóan alkalmas.

Hatásai!

Fertőtlenítő hatású.
Szervezeterősítő, összetett hatású.
Sebgyógyításra kiváló.
Bőrápoló hatású

Méhlegelők!

A méhlegelők azok a növények amik virágport, nektárt nyújtanak a méheknek. Ezek között vannak olyanok, amiket csak a virágporukért járnak a méhek, nektárt nem is választanak ki, mint például a mák, kukorica, egyes mustárfajták, fenyő. Olyanok is vannak, amik csak nektárt termelnek leveleik rágási, sérült felületein, vagy virág nélküli nektármirigyekben. Nektártermelő az a növény, aminek a szárán 10-80 százalékos cukortartalmú nedvet választ ki. A legtöbb növény nektárt, és virágport is termel. Valamint vannak olyan növények melyeknek a rügyeiről ragasztóanyagot, propoliszt termelnek a méhek.

Vegyes virágméz

Még több méz

Még több fajtaméz

További információk

Tömeg 0,9 kg
Kiszerelés mérete

900g, 500g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Vegyes Virágméz” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.