Barion Pixel

Rólunk

Bemutatkozás

Városi gyerek voltam, majd’ 22 éves koromig nem is gondoltam, hogy én valaha méhekkel fogok foglalkozni.
Az eredeti szakmámban megismert barátaim szeretették meg velem a méhészkedést. 2010 óta minden nyáron eljártam segíteni nekik. Hamar rájöttem, hogy ez nem is egy munka, hanem inkább egy hivatás. Azért, mert ezeknek a kis rovaroknak nem csak a mézet, hanem a növények és erdők fennmaradását is köszönhetjük.
Barátaim által átadott szakmai tudás birtokában, valamint OKJ-s méhész-képzést követően belevágtunk 2020-ban és megvettük első 20 saját méhcsaládunkat.
Eleinte bérelnünk kellett a méhek telephelyét, de 2021-ben tudtunk egy kis földet venni erdővel, ahova a kaptárok, lakóikkal együtt beköltözhettek.

Feleségemmel jó néhány méhcsípést elszenvedtünk az első szezonban, mire megtanultuk precíz kaptárkezelés technikáját. Második szezonunkra kicsit egyedibbé akartuk tenni a méheink által gyűjtött mézet. Ezért döntöttünk úgy, hogy gyümölcsöket is fogunk aszalni. Az ehhez kellő technikai hátteret 2022-januárjában már biztositani is tudtuk.

Vállalkozásunk előnyei

A vevők közvetlenül a termelőtől, azaz tőlünk vásárolnak. Nincs közénk iktatva semmiféle piaci szegmens, ami akár a méz minőségét változtatná. Nagyrészt családi földjeinken megtermelt gyümölcsök kerülnek aszalásra. Amik az éghajlat miatt nem teremnek meg az országban, azokat nagykereskedésekből külön válogatjuk. Családunk minden tagja nagy méz- és gyümölcsfogyasztó, ezért az összes termékünket úgy alkotjuk meg, mintha saját magunknak csinálnánk.

Lépés tartás

Hiába a minőség, az egyediség, annak, aki fenn akar maradni a felszínen, muszáj a weben is jelen lennie. Ezért is döntöttünk a frissmez.hu megalakulása mellett. Szeretnénk, ha a termékeink több érdeklődőhöz, leendő vevőhöz eljutnának.
A termékek Budapesten több helyszínen személyesen átvehetők, valamint szerződésben állunk az ország egyik legjobb futárcégével, a GLS-el. Így a megrendelés után a csomag akár 48 órán belül meg is érkezhet Önhöz.
Kapcsolattartás céljából megtalálhatók vagyunk facebookon, instán. Az itt feltett kérdésekre igyekszünk órákon belül válaszolni.

Összefoglalva

Feleségemnek és nekem, nekünk nem az a lényeg, hogy csak gyorsan eladjuk a mézünket. Hanem hogy olyan egyedi, minőségi termékeink legyenek, mint például az aszalt aloe vera-s méz.
E mellett még a bolygónk növényeinek is segítünk egy picit méheink szaporításával.
Valamint jó érzés látni, hogy a 3 éves kislányunk is örömét leli a méhekkel való foglalkozásban, na meg a méz fogyasztásban.

Rólunk mondták

„Csaba méze állandó kellék a konyhámban! Nem csak a karácsonyi sütögetésnél használom de ezzel édesítem egész évben a kávémat és teámat is.”
Judit

Igényes és segítőkész

„Az eladó segítőkész, minden lépésről tájékoztatott. Igényes csomagolás, gyors szállítás, és nagyon finom! 🙂 „

(Meska)

Ajándékba vettem

„A termékeket ajándékba vettem. Fontos volt számomra, hogy akácmézben legyenek az olajos magvak. „

(Meska)

Többféle ízesítés

„Nagyon finom, én már több ízesítést próbáltam. Érdekes őket keresni. Ajánlom mindenkinek!!”

(Google)

Feliratkozás

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként aktuális akcióinkról, érdekes történetekről, vegyen részt a méhes mindennapi életében!