Barion Pixel

Méhészeti termékek

A legismertebb méhészeti termékek!

 

Méhviasz

 

A méhek a viaszt használják a méhsejtek építésére. A méhviaszt gyakran felhasználják mécsesek, viaszkréta, bőrápoló termékek, gyertyák és számos más termék előállításához. A méhviasz természetes, nem mérgező és biológiailag lebomló anyag, amelyet számos iparágban használnak.

 

Méhpempő

 

A méhpempő a dolgozó méhek mirigyeiből származik, és a méhkirálynő táplálékaként szolgál. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjékben, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Néhány ember méhpempőt fogyaszt, mert azt gondolják, hogy javíthatja az energiaszintet, támogathatja az immunrendszert és elősegítheti a hormonális egyensúlyt.

 

Méhméreg

 

A méhek mérgét a csípéskor termelik, amelyet a védekezésre használnak. A méhméregnek gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságai vannak. Egyes emberek terápiás célokra használják, például ízületi gyulladás és reumás betegségek kezelésére.

 

Méhpollen

 

A méhek a virágok porzóját gyűjtik össze, és a kaptárukba rakják a méhpollen formájában. A méhpollen gazdag fehérjékben, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. Népszerű táplálék-kiegészítőként és egészségügyi termékként szolgál, mivel számos jótékony hatása lehet az immunrendszerre és az általános egészségre.

 

Propolisz

 

A propolisz egy természetes anyag, amelyet a méhek a kaptár különböző részeinek tömítésére és fertőtlenítésére használnak. A méhek gyűjtik a propoliszt a fa rügyeiből, fák kérgéből és más növényi forrásokból, majd a kaptárban alkalmazzák.
A propolisz összetétele rendkívül összetett, és több mint 300 aktív összetevőt tartalmaz, köztük flavonoidokat, fenolsavakat, illóolajokat és ásványi anyagokat. Ez a vegyület-komplexum adja a propolisz egyedi tulajdonságait és jótékony hatásait.
A propolisz számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, és a népi gyógyászatban régóta használják.

 

Méhészeti termékek

Méhészeti termékek

Mind a(z) 5 találat megjelenítve