Barion Pixel

Méhpempő

7 500Ft

Méhpempő a 17 kerületben személyesn átvehető, vagy házhozszállítva.

Súly: 50g

A méhpempő fogyasztása lépésekben:
1. reggel éhgyomorra 1g ( bors szem nagyságú )
2. fa vagy műanyag kanállal a nyelvünk alá téve
3. hagyjuk, hogy felszívódjon magától


A méhpempő kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező, különleges étrend-kiegészítő. A méhek és a dolgozók rövid élettartama jellemző, nyáron általában 4-6 hétig, míg télen legfeljebb 5-6 hónapig élnek. Azonban a méhkirálynőnek rendkívüli hosszú élettartama van, átlagosan 3-4 évig, sőt néha akár 5 évig is élhet.

Leírás

A Méhpempő egy valódi életelixír, amelyet az 1960-as években kezdtek el intenzíven kutatni a királynők fejlődésének és életciklusának rendkívüli tulajdonságai miatt. Az emberek csodaszerként kezdték el emlegetni, mint a fiatalság és hosszú, egészséges élet elixírjét. Azóta felfedeztük a Méhpempő valódi előnyeit és megtapasztaltuk kiemelkedő szerepét a gyógyászatban is, ezáltal a képünk sokkal árnyaltabb lett.

 

 

Méhpempő fogyasztása részletesen ide kattintva olvasható

 

 

A Méhpempő eredete

 

A Méhpempő eredete az élelmiszergyártásban található garatmirigyekben keresendő. A Méhpempő biológiai aktivitása az 1960-as években, a tudósoknak sikerült kifejleszteniük egy liofilizációs eljárást, amely lehetővé tette a Méhpempő hosszabb távú tárolását (ez az ún. liofilizáció).
A Méhpempő a fiatal dolgozó méhek garatmirigyének váladéka, amelyet a méhek táplálására használnak. A garatmirigy csak az életük harmadik napjától kezd el működni, és gyorsan visszafejlődik a tizenegyedik napra, ezért ezután már nem termel méhpempőt. Az új méhek ebben az időszakban táplálkoznak belőle.
A Méhpempő fehér színű, zselés állagú anyag, amely gyöngyházfényben csillog. Íze savanykás-szúrós, enyhén édes. Idővel egyre sűrűbbé válik, és ha hosszabb ideig érintkezik a levegővel, a színe is változhat.

 

Milyen hatásai vannak a méhpempőnek?

 

A méhpempő rendkívül sokféle jótékony hatással rendelkezik a szervezetre. Az abból származó anyagok könnyen hasznosulnak a szervezetben, és segítenek a hormonok építésében. Szükség esetén ösztrogént, tesztoszteront, progeszteront, pajzsmirigy hormonokat vagy akár inzulint is elő tud állítani.
A méhpempő egyedülálló forrása az acetilkolinnak és a 10-HDA savnak, valamint gazdag B-vitaminokban, amelyek kulcsfontosságúak az idegrendszer megfelelő működésében.
Tudományos alátámasztással állíthatjuk, hogy a méhpempő a Földön ismert egyik leghatékonyabb anyag a központi idegrendszer vitalizálására.

A méhpempő erősíti az immunrendszert, jelentősen csökkenti az LDL-koleszterin szintjét és annak oxidációját, pozitív hatással van a csontokra és az ízületekre, valamint fiatalító hatással bír a bőrre és a hajra.

A méhpempő valódi életelixír, amely megfelelően alkalmazva jelentősen hozzájárulhat az egészségi állapot javulásához vagy a már meglévő jó egészség fenntartásához.

A friss, tiszta méhpempőt sokan alkalmazzák meddőségi problémák esetén. Segít támogatni mind a női, mind a férfi szervezetet a megtermékenyülés elérésében.

Nőknél a méhpempő segíti a progeszteron szint emelkedését, miközben visszaszorítja az ösztrogént, és csökkenti a premenstruációs szindróma (PMS) tüneteit.

Férfiaknál növeli a tesztoszteron szintjét, ami kulcsfontosságú a magasabb minőségű és mozgékonyabb spermiumok létrehozásában.

 

 

 

 

Hogyan befolyásolja a méhpempő a koleszterinszintet és a magas vérnyomást?

 

 

A méhpempő kiváló hatással van a koleszterinszintre és a magas vérnyomásra. Számos tanulmány eredménye alapján igazolható, hogy a méhpempő rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti az összkoleszterin és az alacsony sűrűségű lipoproteinhez (LDL) kötött koleszterin szintjét azokban, akik ezt az anyagot fogyasztják.

Egy tanulmány során a résztvevők napi 6 gramm méhpempőt kaptak 4 hétig. Az eredmények azt mutatták, hogy a méhpempőt fogyasztó csoportban lényegesen alacsonyabb volt az összkoleszterin és az LDL-koleszterin szintje a placebót kapó csoporttal összehasonlítva. A jó koleszterin (HDL) szintje és a triglicerid szintek nem változtak jelentősen egyik csoportban sem.

Egy másik tanulmányban a kutatók kisebb adag méhpempő hatását vizsgálták, napi 3150 mg-os adagban, mely az előző vizsgálathoz képest csak fele volt. A vizsgálatban enyhe koleszterinszint-emelkedéssel (180-200 mg/dl) rendelkező negyven résztvevő vett részt. A résztvevőket véletlenszerűen két csoportra osztották: egy csoport méhpempőt kapott, a másik pedig placebót. A résztvevőknek azt kellett szedniük három hónapig naponta 3150 mg méhpempőt vagy placebót, majd egy hónapig semmilyen táplálékkiegészítőt.

Az eredmények azt mutatták, hogy a méhpempő fogyasztása jelentősen csökkentette az összkoleszterin és az LDL-koleszterin szintjét. A triglicerid és a magas sűrűségű lipoprotein (HDL) koleszterin szintjei nem változtak szignifikánsan.

A kutatók érdekes felfedezést tettek a hatásmechanizmus kapcsán. Megállapították, hogy a három hónapos méhpempő fogyasztás jelentős mértékben javította a DHEA (dehidroepiandroszteron) szinteket, ami hozzájárulhatott az LDL-szintek és a kardiovaszkuláris betegségek kockázatának csökkenéséhez.

 

Méhpempő személyesen átvehető Budapest 17 kerületében, vagy házhoszállítva!

 

 

A méhpempő előnyei a változókor problémái ellen

 

 

A méhpempő gyorsan csökkenti az éjszakai ébredések számát, és akár teljesen megszüntetheti azokat is, ahogy visszajelzések alapján kiderült vevőinktől. Emellett enyhítheti a hőhullámokhoz hasonló tüneteket is. A méhpempő stabilizálja az idegrendszert, ami segít megszüntetni a hangulatváltozásokat.
A méhpempő hatására csökkennek a menopauza alatti tünetek.
Mentális egészség javulása a méhpempő kúra alatt

A méhpempő szinte az egyetlen természetes forrása az acetilkolinnak, egy olyan vegyületnek, amely az agyban közvetíti az idegi impulzusok átvitelét. Az acetilkolin tartalmú gyógyszereket például súlyos memóriaromlásban szenvedő betegeknek is adnak (például Alzheimer-kór esetén).

Az acetilkolin hatására javul az agysejtek közötti információátadás. Ez a valóságban azt eredményezi, hogy élénkebbek és éberebbek leszünk, javul a memóriánk és könnyebben tudunk koncentrálni.

 

 

Autoimmun betegségek és ízületi gyulladás

A méhpempő rövid időn belül képes csökkenteni a porckopás és a reumatikus ízületi gyulladás okozta fájdalmakat.

A méhpempő blokkolja a gyulladásos jeleket a reumatoid artritiszes sejtekben, ami potenciálisan kisebb mértékű ízületi károsodáshoz, fájdalomhoz és mozgáskorlátozottsághoz vezet. A méhpempő gyulladáscsökkentő hatásáért főként a 10-hidroxi-2-decénsav felelős.
A méhpempő immunmoduláló hatásai számos alkalommal bizonyítást nyertek, ezért nem meglepő, hogy hatékony lehet az autoimmun betegségek, például a reumatoid artritisz esetén is.

 

 

Méhpempő, egy természetes méhszármazék, amelyet a dolgozó méhek kiválasztanak a méhkirálynők táplálására. A méhpempő egy sárgás-fehér szubsztrátum, amelyet a dolgozó méhek mirigyek segítségével termelnek.

Itt van néhány tény a méhpempővel kapcsolatban:

  1. Táplálkozás és jelentősége: A méhpempő a méhkirálynők egyedüli tápláléka, és azért rendkívül fontos, mert számos egészségügyi előnyt nyújt számukra. A méhpempőben gazdag étrend segít a királynőknek hosszabb életet élni és szaporodni.
  2. Összetétel: A méhpempő számos tápanyagot tartalmaz, például fehérjéket, aminosavakat, lipideket, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Az aminosavak közül kiemelkedő a 10-es számú hidroxi-decensav (10-HDA), amelyet gyakran a méhpempő minőségének egyik jelzőjeként említenek.
  3. Egészségügyi előnyök: A méhpempőt hosszú ideje használják a népi gyógyászatban és a kozmetikai iparban. Számos egészségügyi előnnyel társítják, például immunrendszer erősítése, gyulladáscsökkentő hatás, energiafokozás és a bőr egészségének javítása. Azonban fontos megjegyezni, hogy ezeket az állításokat általában még mindig vizsgálják és kutatják a tudományos közösségben.
  4. Méhpempő készítése: A méhpempőt gyűjtik a dolgozó méhektől, akik speciális mirigyekben termelik. Az ápoló méhek gyűjtik össze és tárolják a pempőt, majd a méhészeti tevékenység során ezeket a pempőtartalmú sejteket kinyitják és kinyerik a méhpempőt.
  5. Kozmetikai felhasználás: A méhpempőt gyakran felhasználják kozmetikai termékekben, mint például krémek, arcmaszkok és szérumok. A benne található tápanyagoknak és antioxidánsoknak köszönhetően úgy tartják, hogy elősegítik a bőr hidratáltságát, feszességét és rugalmasságát.

 

 

 

További mézes termékek ide kattintva!

 

Mégtöbb méhpempő

Méhpempő Kutatások, Publikációk listája

[01.] – Hiroyuki Morita, Takahide Ikeda, Kazuo Kajita, Kei Fujioka, Ichiro Mori, Hideyuki Okada, Yoshihiro Uno, and Tatsuo Ishizuka – Effect of royal jelly ingestion for six months on healthy volunteers – Nutr J. 2012; 11: 77. – Published online 2012 Sep 21. doi: 10.1186/1475-2891-11-77

[02.] – Crenguta Ioana Pavel, Liviu Al, Otilia Bobis, Mărghitaş – Biological Activities of Royal Jelly Review – October 2011 – Pavel C. et. al./Scientific Papers: Animal Science and Biotechnologies, 2011, 44 (2) 

[03.] – Crenguta Ioana Pavel, Liviu Al, Mărghitaş, Otilia Bobis, Daniel Severus Dezmirean, Agripina Şapcaliu – Biological Activities of Royal Jelly -Review – Pavel C. et. al./Scientific Papers: Animal Science and Biotechnologies, 2011, 44 (2) 

[04.] –  Stefan Bogdanov – Royal Jelly and Bee Brood: Harvest, Composition, Quality – The Royal Jelly Book

[05.] – A specific genetic marker for the discrimination of native Bulgarian honey bees (Apis mellifera rodopica): Duplication of coI gene fragment

[06.] – Examine.com – Méhpempő kutatási gyűjtemény.…

[07.] – Taavoni S, Barkhordari F, Goushegir A, Haghani H. – Effect of Royal Jelly on premenstrual syndrome among Iranian medical sciences students: a randomized, triple-blind, placebo-controlled study.  – Complement Ther Med. 2014 Aug;22(4):601-6. doi: 10.1016/j.ctim.2014.05.004. Epub 2014 May 13.

[08.] – Ali Esmail Al-Snafi, S. A. Mohssin, SINAN MOHAMMED ABDULLAH AL-MAHMOOD – Effect of royal jelly on male infertility – Thi-Qar Medical Journal (TQMJ): Vol( 1); NO( 1); 2007(1-12)

[09.] – Ana Petelin, Saša Kenig, Rok Kopinč, Matjaž Deželak, Maša Černelič Bizjak, and Zala Jenko Pražnikar – Effects of Royal Jelly Administration on Lipid Profile, Satiety, Inflammation, and Antioxidant Capacity in Asymptomatic Overweight Adults – Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine – Volume 2019, Article ID 4969720, 11 pages – https://doi.org/10.1155/2019/4969720

[10.] – Farzad SHIDFAR, Shima JAZAYERI, Seyedeh Neda MOUSAVI, Mojtaba MALEK, Agha fateme HOSSEINI, and Basmeh KHOSHPEY – Does Supplementation with Royal Jelly Improve Oxidative Stress in Type 2 Diabetic Patients? – Iran J Public Health. 2015 Jun; 44(6): 797–803.

[11.] – Karsten Münstedt, Matthias Bargello, and Annette Hauenschild – Royal Jelly Reduces the Serum Glucose Levels in Healthy Subjects – Published Online:26 Oct 2009https://doi.org/10.1089/jmf.2008.0289

További információk

Tömeg 0,05 kg
Kiszerelés mérete

50g