Barion Pixel

Blog

Az Időjárás Hatása a Méhészetben

Az Időjárás Hatása a Méhészetben

Az Időjárás Hatása a Méhészetben: Mennyire és Hogyan?       Amikor a méhészetet gondoljuk, általában a dolgozó méheket, a méhkasokat és a finom mézet juttatjuk eszünkbe. Azonban a méhészet működését számos tényező befolyásolja, és az egyik legfontosabb...

bővebben
Méhrajzás

Méhrajzás

A méhrajzás     Sokszor látni május végé felé fákról, villanyoszlopokról lecsüngő méheket. Ilyenkor nagy valószínűséggel egy közeli méhészetben az egyik család megrajzott. Nem kell megijedni ilyenkor, ezek a méhek nem maradnak fákon sokat maximum 1-2 napot....

bővebben
Propolisz

Propolisz

Propolisz       Nagyon egyértelmű, hogy a méhészeknél lehet kapni propoliszt, de vajon hogyan állítják elő ezt a méhek? A propoliszt a méhek a növényekből és rügyekből származó gyantákból készítik. Az alábbi lépéseken keresztül zajlik a...

bővebben
Milyen mézet válasszunk

Milyen mézet válasszunk

Milyen mézet válasszunk       Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy milyen mézet válasszunk. Természetesen ez attól is függ, hogy épp mire szeretnénk használni.     Milyen mézet válasszunk a konyhába         Gyakori kérdés,...

bővebben
Mézfogyasztás

Mézfogyasztás

Mézfogyasztás: A Természetes Egészség Kincse     Ismerd meg a Mézfogyasztás előnyeit, és szervezetünkre gyakorolt hatásait! A méz, az idők során elismert és kedvelt édesítőszer, de túlmutat az ízletes élményen. A rendszeres méz fogyasztásnak számos jótékony...

bővebben
Méhpempő fogyasztás

Méhpempő fogyasztás

A Méhpempő Fogyasztás Különleges Világa   A méhpempő, a méhek által termelt, rendkívül tápláló anyag, mely tele van olyan értékes tápanyagokkal és tulajdonságokkal, amelyek számos jótékony hatással bírnak a szervezetünkre. Ismerjük meg közelebbről ezt a...

bővebben
Mézes frissítő

Mézes frissítő

A Mézes Frissítő - Az édes üdítőital, amely felvidítja az ízlelőbimbókat       A forró nyári napokon semmi sem olyan frissítő, mint egy hideg, ízletes üdítőital. A különböző üdítőitalok közül azonban egy különleges választásra szeretném felhívni a...

bővebben
Mézes nyalóka

Mézes nyalóka

Mézes nyalóka         A mézes nyalóka egy édesség, amelyet többnyire mézből és vízből készítenek. Ez a keverék felhevítésre kerül, majd hűlés után formába öntik, általában nyálkás, ragadós állagú nyalókák formájában. Gyakran hozzáadnak különböző...

bővebben
Virágpor

Virágpor

Virágpor     A méhek által közvetlen a virágokról gyűjtött virágpor egy koncentrált táplálék természetes anyag. A virágpor színe aszerint, hogy milyen növénytől származik, az arany sárgától a feketéig változik. Íze édes, illatos, jellegzetes „fűszagú”. A virágpor...

bővebben