Barion Pixel

Az alábbiakban az egyik cikk szerzője leírja tapasztalatait arról, hogyan segíthet a méz és a fogyókúra, hogy fér össze. A cikk szerzője elmondja, hogy ő maga 2 méter magas és több mint 100 kilogramm, és hatékonyan tudott fogyni mézzel.

 

Méz és a fogyókúra

 

A „méz-diéta” során az első lépés, hogy le kell mondani a gyorséttermi ételekről, a light termékekről és a cukros üdítőkről. Az étvágy kielégítése érdekében napi 4-5 alkalommal egy kis kanál mézzel helyettesítsük az édességeket és mindenféle cukrot.
A diéta második része heti egy szénhidrátmentes napot tartalmaz, amikor lehetőleg napi 3-4 liter vizet kell inni, amelyhez minden elfogyasztott adaghoz 1 kávéskanál mézet adunk.

A méz a legjobb gyulladáscsökkentő, gyulladásgátló, antiszeptikus, vérnyomáscsökkentő étel jelenleg a Földön. A mézben található fuktóz glükózzá alakul a májban, ami megakadályozza a szervezet vércukorszintjének növekedését, így megelőzve, hogy az inzulin kibocsájtásakor a zsír lerakódjon a testben.
A méz fogyasztása segíthet csökkenteni a farkaséhséget, védi a szívet és a májat, növeli az immunrendszer erősségét, és növeli a teljesítményt is.

Azonban fontos megjegyezni, hogy csak bizonyos szintű elhízás esetén lehet elérni akár 6 kg fogyást egy hét alatt, és nem mindenki fog ugyanennyit fogyni a méz-diétával. Azok, akik nem túl elhízottak, heti 1-2 kilogramm fölösleges testsúlytól szabadulhatnak meg a méz segítségével. Ezenkívül az egészséges étrend és az életmód megváltoztatása is szükséges a fogyás eléréséhez.

 

 

Méz fogyasztása fogyókúra idején

 

A méz fogyasztása lehet egy hatékony módszer a fogyásra, de fontos megérteni, hogy csak bizonyos feltételek mellett működik. A méz alacsonyabb glikémiás indexű, mint a fehér cukor, és tartalmazza azokat az ásványi anyagokat és vitaminokat, amelyekre a testnek szüksége van.

Egy bizonyos mértékű elhízás esetén a méz-diéta alkalmazása lehet hatékony. Azonban fontos megjegyezni, hogy mindenki más testfelépítéssel és anyagcserével rendelkezik, és hogy nem mindenki fog egy hét alatt 6 kilót fogyni. Az étrendben való változtatások és az egészséges életmód mellett a méz segíthet csökkenteni az édesség iránti vágyat és növelni az energiaszintet, ami hozzájárulhat a testsúlycsökkenéshez.

 

A vásároljon mézet Budapest 17 kerületében saját kezűleg termelőtől, vagy házhoz szállítva megrendelheti az ország egész területére ide kattintva!

 

Hizlalhat a méz

Hizlalhat a méz?

Hizlalhat a méz?

 

Méz magasabb kalóriatartalmú élelmiszer, mint például azonos mennyiségű gyümölcs vagy zöldség. Azonban mérsékelt mennyiségben fogyasztva nem feltétlenül vezet súlygyarapodáshoz.

Méz fogyasztásakor érdemes figyelembe venni a mennyiséget, mivel egy teáskanál méz kb. 21 kalóriát tartalmaz, és könnyen hozzáadható az étrendhez. A méz fogyasztása kiegyensúlyozott étrendben, mérsékelt mennyiségben önmagában nem vezet súlygyarapodáshoz, de ha nagy mennyiségben fogyasztjuk, az azonban hozzájárulhat a túlzott kalóriabevitelhez és a súlygyarapodáshoz.

Fontos megjegyezni, hogy az egészséges testtömeg eléréséhez és fenntartásához nemcsak az élelmiszerek fogyasztása fontos, hanem a megfelelő mennyiségű testmozgás is, és az összes ételt mértékkel kell fogyasztani.

 

Több infó a mézről