Barion Pixel

Selyemfűméz

500Ft3 800Ft

A saját méheimmel termelt selyemfűméz egyedülálló élményt nyújt.

Az aranyszínű méz sűrű állaga és különleges íze minden falatban lenyűgözi az ízlelőbimbókat.

A fűszeres ízvilág és a vaníliás aroma harmonikusan egyesül, természetes, helyi virágok nektárjából készülve.

A saját méheimnek köszönhetően garantáltan magas minőségű termék. Egyaránt élvezetes és egészséges választás, ami a természet és a gondos munka harmóniáját tükröz

Cikkszám: N/A Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

Selyemfűméz tulajdonságai

 

 

Különleges hungarikumként mutatjuk be selyemfűmézünk csodálatos ízeit és illatát. Egyedülálló termékünk csak Magyarországon és környékén honos, így igazi hazai kincsnek számít. A világon kevésbé ismert, de hazánkban annál népszerűbb selyemfűméz nem csupán kiváló ízével, hanem egészségügyi előnyeivel is lenyűgözi az édesség kedvelőit.

 

 

Az selyemfűméz története egészen a 19. század elejére nyúlik vissza, amikor Észak-Amerikából érkezett hozzánk, majd gyorsan elterjedt hazánkban. Mára a selyemfűméz elsősorban Magyarországra jellemző, ahol a legnagyobb egybefüggő területe található Európában. E gyönyörű növényből nyert mézünk azonban nem csak finom, hanem rendkívül egészséges is.

 

A selyemfűméz jellemzői egyedülállóak. Illata intenzív, íze pedig mély és fűszeres, egyedülálló vaníliás jegyekkel. Színe aranysárga, és sűrű állaga miatt könnyen folyik. A selyemfű, más néven vaddohány kiváló méhlegelőt biztisít.

 

Gyulladáscsökkentő és vérnyomáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, ezért gyakran alkalmazzák a népi gyógyászatban. Gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, valamint antioxidánsokban, így szervezetünk egészségét is támogatja.

A selyemfűméz fogyasztása egyszerű és élvezetes. Kiskanállal, önmagában vagy édesítőként is fogyasztható. Különleges ízét érdemes kiélvezni, ezért inkább nyersen, például müzlihez vagy natúr joghurthoz adjuk. Főzéshez és sütéshez is alkalmas, de intenzív aromája miatt inkább az eredeti formájában élvezhető.

Tudj meg többet erről a különleges mézről, és fedezze fel annak ízét és egészségügyi előnyeit ma! Válassza a legjobbat, válaszd selyemfűmézünket, és élvezze az igazi magyar ízeket!

 

 

selyemfűméz

selyemfűméz

 

 

 

Termelőtől vásárolni a mézet számos előnnyel jár!

 

 

 

Frissesség és minőség: Termelőtől vásárolva biztos lehet abban, hogy a méz friss, és magas minőségű. A termelők általában helyben, gondos odafigyeléssel készítik a mézet, így garantálható, hogy a legjobb minőségű terméket kapja.

Nyomon követhetőség: A helyi termelők általában gondoskodnak arról, hogy a mézük nyomon követhető legyen. Tudhatja, hogy pontosan honnan származik a méz, melyik méheket használták a termeléshez, és milyen körülmények között készült.

Támogatás a helyi gazdaságnak: A helyi termelőktől történő vásárlás segít támogatni a helyi gazdaságot és közösséget. A pénz közvetlenül a termelőkhöz kerül, ami hozzájárulhat a helyi gazdaság élénkítéséhez és a helyi munkahelyek fenntartásához.

Környezetvédelem: A helyi termelőktől származó méz általában kevésbé járul hozzá a környezetszennyezéshez, mivel nem kell nagy távolságokat áthidalni a termék eljuttatásához. Ezáltal csökkenthető a szállítás okozta környezeti terhelés.

Személyes kapcsolat: A helyi termelőktől történő vásárlás lehetőséget ad arra, hogy személyes kapcsolatba lépjen a méztermelővel. Ez lehetőséget ad arra, hogy közvetlenül kérdezzen a termékkel kapcsolatos kérdéseiről, és jobban megismerje a termelés folyamatát.

Összességében tehát érdemes termelőtől vásárolni a mézet annak érdekében, hogy friss, minőségi terméket kapjon, támogassa a helyi gazdaságot és közösséget, valamint csökkentse a környezeti terhelést.

 

 

 

Milyen növény nektáraiból lesz a selyemfűméz?

 

 

A közönséges selyemkóró, más néven vaddohány (Asclepias syriaca), egy magas termetű évelő növény, mely Észak-Amerikában őshonos. Hazánkban is gyakran találkozhatunk ezzel az érdekes külsejű növénnyel, bár általában mint ártalmas gyomnövényt tartjuk számon.

Tekintettel arra, hogy invazív növényként szerepel, nem ajánlott dísznövényként telepíteni, sőt, törvény szerint az irtása is kötelező.

Fontos tudni, hogy a növény szárában lévő tejnedv enyhén mérgező, ezért a gondozás során ajánlott kesztyűt viselni.

A vaddohány jellegzetességei közé tartozik a vastag, felálló szár, melyen átellenesen elhelyezkedő, tojásdad alakú levelek találhatók. Nyáron nyíló virágai világos rózsaszínűek, és vonzzák a méheket és pillangókat.

A virágokat követően zöld színű, papagájra emlékeztető termések alakulnak ki, melyekben rengeteg mag található. Ezek a magok a termés megszáradása és kinyílása után könnyen elterjednek a szél segítségével.

A vaddohány rendkívül ellenálló és szívós növény. Leginkább napos, világos helyen fejlődik jól, árnyékban nem igazán érzi jól magát. Mélyen behatol a talajba karógyökerével, így jól bírja a száraz időszakokat és a tápanyaghiányt.

Kiirtása kihívást jelent, mivel föld alatt is terjed és új sarjtelepeket hoz létre. A visszavágás után könnyen újra kinő, és különböző betegségek és kártevők is támadhatják, például a gombás betegségek és a levéltetvek.

 

 

 

További információk

kiszerelés mérete

65, 150g, 280g, 500g, 900g