Ismerd meg mézes csirke receptjeinket. Változatosak, és finomak, de ami szintén fontos, hogy könnyen elkészíthetők.

 

Mézes citromos csirke

 

1/2 kg csirkehús,
1/3 csésze liszt,
1 kiskanál paprika,
1 kiskanál só,
vaj,
méz,
1 citrom

A húsdarabokat lisztbe mártjuk. Közben felolvasztjuk a vajat, amelyben megsütjük a húsdarabokat és egy tálra tesszük. Rászórjuk a sót meg a paprikát, ráöntjük a mézes citromos (1/3 csésze méz, 1/4 csésze citromlé) levet, 15 percig sütjük.

 

 

Mézes csirke

 

1 csirke,
1 csésze tej,
1/2 csésze gomba,
kevés liszt,
só,
paprika,
1/2 csésze méz,
4 kanál olvasztott méz

A feldarabolt csirkét sózzuk, paprikázzuk, lisztezzük. Sütőbe tesszük ráöntjük az olvasztott vajat kb. fél órát pirosítjuk, majd takarékra állítjuk a tüzet. Külön összedolgozzuk a mézet a tejjel, ráöntjük a csirkére és még egy órát sütjük. Tálalás előtt 15 perccel hozzátesszük a gombát is.

 

 

Sütőben pirosított csirke

 

1 kg trancsírozott csirke,
só,
bors,
1/4 csésze olaj,
1/4 csésze méz,
1/4 csésze citromlé,
1/4 kiskanál mustárliszt

A lemosott és lecsurgatott csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk. A forró olajba bőrével lefelé helyezzük a csirkedarabokat megpirítjuk mindkét oldalán ezután befedjük és 15 percet főzzük. Összedolgozzuk a mézet, a citromlevet, pirospaprikát, mustárlisztet és a csirkére öntjük. Kb. 20 percet (a csirke puhulásáig) fedetlenül főzzük. A mártással gyakran locsoljuk, hogy szép piros legyen.

 

 

 

Mézes csirkeflekken

¼ csupor vaj,
½ csupor narancslé,
½ csésze méz,
2 kanál citromlé,
2 kanál finomra vágott petrezselyemzöld,
1 kanál mustárliszt,
2 csirke (kb. 1 ½ kg egyenként)

Felolvasztjuk a vajat beletesszük az összes hozzávalókat és 2-3 percet összepároljuk. A kihűlt páclevet egy tálon előkészített csirkére öntjük, és egy pár órát állni hagyjuk. A csirkedarabokat flekkensütőn 40-45 percet sütjük, közben a páclével gyakran öntözzük. Majd 10 percet megfordítva sütjük.

 

 

Mézes kacsa

Egy 2 ½ kg. -os kacsa,
kiskanál só,
fél kiskanál pirospaprika,
½ csésze méz,
1/3 csésze narancslikőr,
citromlé,
½ kanál mustárliszt,
5 szelet citrom,
5 karika hagyma

A megtisztított kacsa bőrét megszurkáljuk, hogy sütéskor kifolyjon az zsírja. A citromlevet összekeverjük a sóval és paprikával és jól bedörzsöljük vele a kacsát (kívül – belül), ezután 15 percet sütjük. A tüzet takarékra állítjuk és még egy órát sütjük. Közben, a mézet, likőrt és mustárt összekeverjük és gyakran öntözzük vele a kacsát. Ráhelyezzük a citrom és a hagyma szeleteket és még 15 percet sütjük.

 

Még több recept

Külföldi receptek

Feliratkozás a hírlevélre: