Akácmézes vörös áfonya

500Ft1 500Ft

Végre egy olyan csemege, amit akár együltő helyünkbe is megehetünk, és nem hízunk el tőle és még teszünk szervezetünk egészségéért is.

Leírás

Az akácmézes vörös áfonya az én személyes kedvencem, még pedig azért, mert akár egy kanálkával szépen lassan megtudok belőle enni egyhelyben egy nagyobb adagot.

Az akácméz a legtöbb méznél édesebb nagyon jól lehet vele ételt, illetve italt édesíteni. Nem domináns íz karaktere miatt az italok és a sütemények szívesen használt édesítőszere. Fogyasztása minden formában lehetséges önmagában kenyérrel vajjal teával sütés főzéshez müzlihez vagy akár esetünkben az aszalt áfonyához. Ezenkívül készítenek belőle mézes pálinkát mézes bort és méz bort is.
Magas gyümölcscukor tartalma miatt sokáig akár egy két évig is folyékony marad és nagyon kevés virágport tartalmaz. Jó édesítő képessége mellett a világ három legkevésbé kristályosodó fajtaméze közé tartják. Ezért is olyan keresett a világpiacon. Magyarországon termelt akácméz hungarikumnak számít minősége világszerte elismert ezáltal legjobban keresett export termék.

 

Lássuk csak milyen hatásokat gyakorol a vörös áfonya ránk!

 

Mint minden gyümölcs, legyen megaszalva, vagy csak natúr, jó hatással van szervezetünkre, igy van ez a vörös áfonyával is.
Számos jótulajdonsága közül kiemelkedő az, hogy hatalmas vitamin mennyisséggel rendelkezik: nagymértékben található benne C, B és A-vitamin. Ásványi anyagok közül kalcium, magnézium és kálium tartalma kimagasló. Jelentős az antioxidáns.

Az akácmézes vörös áfonya háziasszonyoknak nagy segítség lehet ha valamilyen különleges süteményt, vagy akár főételt akarnak készíteni.

 

Kis érdekesség!

 

Az amerikai őslakosok gyógyszer mellett még festőanyagként is használták az áfonyát. Régeben a hosszú hajóutakra több hordónyit vittek a legénység számára, hogy megelőzzék az olyan megbetegedések kialakulását, mint például a skorbut.
Valamint a szemre való jótékony hatása miatt repülőgép pilóták látás élesítőnek is használták.
Maximálisan kihasználható növény mert termése mellett még levelét is fel lehet használni tea főzésre.

 

Még több áfonya

 

Még több akácméz aszalt gyümölccsel

További információk

Tömeg N/A
Kiszerelés mérete

270g (212ml), 150g (106ml), 65g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Akácmézes vörös áfonya” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.