Blog
Mézes marhahús
Mézes receptekben elérkeztünk a mézes marhahús különböző receptúráihoz. Nem szokványos receptek, de annál finomabbak. Hozzávalók nem különlegesek, bármely élelmiszerboltban beszerezhetők. Mézes marhahús tekercs Hozzávalók: ¾ csésze tej ½ csésze erős hagymaleves...
A méz történelme
Az emberiség történetét akár a méz történelme is keretbe foglalhatná. A méhek ajándéka szinte minden kultúrában jelen volt, és nemcsak élelmiszerként és gyógy anyagként, hanem a kultikus szertartások részeként is fontos szerepet játszott. Bár sokáig nem tudták...
Mézes sertéskaraj
Mézes sertéskaraj! Sok ország étrendjében az édes ételek készítésének hagyománya van. Ezek receptjeiben a méz hosszú múltra tekint vissza különösen az előételek mártások satöbbi készítésében. A kárpátmedencei étrend viszonylag kevés fűszert és édességet...
Egészség és a cukor
Nézzük, hogyan passzol egymáshoz az egészség és a cukor? Tudtad hogy a finomított fehér cukor egyes becslések szerint több kárt okozott már az emberiségnek mint a dohányzás? Enyhén szólva nem hat túlságosan jól az emberi szervezetre. Mi is a probléma az...
Méz és a gyermek!
Remek érzés ezt a két szót egy mondatban leírni: méz és a gyermek. Valamint bízni abba, hogy ennek a cikknek az elolvasása után, te is alaposabban fogod ismerni a méz hatásait a gyermeki szervezetre. Néhány közhelynek tűnő megállapítás, de szükségesnek...
Kristályos méz
A kristályos méz számos emberben azt a tévhitet kelti, hogy hamis. Erről azért írok külön mert téves gondolatok keringenek a kristályosodásról. Legfőképp a cukrozott mézre a cukor oldatos mézetetésre vezetik vissza az alul informált megtévesztett emberek. A méz...
Mi a méz?
Mi is a méz? A méz összetevőiről csak a szükséges részletességgel írok. Nem tudományos értekezést, hanem mindenki számára érthető formában leglényegesebb tudnivalókat kívánom itt közzétenni. Azért néha előfordulnak a részletekbe menő magyarázatok is. Egyszerű...
Mire jó a méz?
Mire jó a méz? Olvasd el ezt a pár sort és tudd meg mire jó a méz? A mézet legtöbben alkalmakként használják, fogyasztják. Leginkább a téli megfázásos, torokfájásos időszakban kerül elő, Baktériumokat elpusztító, szervezet helyreállító hatása miatt főképp teába...
Repce
A repce virág nyilasa! A repce április végétől május végéig jó legelőnek kínálkozik. A gazdaságok vonakodnak a repcét poroztatni mert önbeporzós, részben pedig vegyszeres védelme kiszámíthatatlan. különösen a korai virágzású repce a jelentős, mert kitölti az...
A méz
A méz színe függ a benne lévő szintestektől, ásványoktól, nitrogénvegyületektől, kolloidoktól. Meghatározó tényező a gyűjtés ideje, a termelési mód, az említett lépek kora, a tárolás helye, módja ideje, a környezet hőmérséklete. A világos mézben sok a fruktóz,...









